Čekam od DS-a da mi dostavi odluku

Poslanik DS Dušan Petrović kaže da čeka da mu Glavni odbor stranke dostavi odluku o vraćanju poslaničkog mandata i ponovio da ne pravi poseban poslanički klub.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.01.2013.

15:07

Default images

"Ja sam član Demokratske stranke i ne pravim ništa. Kad se završi proces, videćemo šta ćemo", rekao je Petrović. Od zasedanja Glavnog odbora stranke Petrović očekuje da mu se dostava odluka i precizira da li to znači da treba da vrati mandat stranci ili da joj ga stavi na raspolaganje.

"Čekam da mi kažu šta to u formalno-pravnom smislu znači", naglasio je Dušan Petrović.

Postupak za isključenje Dušana Petrovića iz Demokratske stranke još nije pokrenut, izjavio je predsednik Izvršnog odbora stranke Dušan Elezović

On je istovremeno naveo da Vuk Jeremić, koliko je njemu poznato, još nije obavestio stranku o svom stavu u vezi sa vraćanjem poslaničkog mandata. "Postupak za isključenje Dušana Petrovića iz Demokratske stranke još nije pokrenut, a kada se to dogodi javnost će biti obaveštena", rekao je Elezović.

On je objasnio da procedura isključenja, ukoliko do nje dođe, može da bude sprovedena na više načina - od lokalnog do okružnog nivoa, pa i Predsedništva stranke. Previranja u DS ne jenjavaju, a posle najave lidera stranke Dragana Đilasa da će biti pokrenut postupak za isključenje Petrovića, kao i da će se o "sudbini" Jeremića odlučivati nakon što on donese odluku o vraćanju mandata, pojedine demokrate, kako mediji prenose, najavljuju i formiranje novog poslaničkog kluba s Petrovićem.

Kako je Tanjugu rečeno u DS, Petrović već radi na pripremi za formiranje poslaničkog kluba ukoliko bude isključen iz stranke, a u ovom trenutku još tri poslanika DS spremni su da mu se priključe.

Đilas je na poslednjoj sednici Predsedništva u Despotovcu takođe najavio da će stranka raspustiti oko 30 odbora zbog loših rezultata na izborima u maju prošle godine.

"Doneli smo odluku da svi odbori DS koji su na izborima dobili manje od 10 odsto, kao i oni koji su bili na vlasti a na izborima su dobili manje od 15 odsto glasova budu raspušteni. Oko 30 odbora će biti raspušteno", rekao je Điilas uz napomenu da su građani jasno rekli šta misle o radu tih odbora i da mora nešto da se menja.

Spisak odbora, međutim, nije javan, a među demokratama se već barata sumom od oko 40 stranačkih odbora koji su u procesu raspuštanja.

Povodom raspuštanja odbora DS predsednik Beogradskog odbora stranke Aleksandar Šapić je objasnio da je veliki deo njih raspušten jer im je istekao mandat i, samim tim, mora da se izabere novo rukovodstvo.

Jedan od raspuštenih odbora DS je i Gradski odbor te stranke u Nišu, a raspušteni su i opštinski odbori u tom gradu. Glavni odbor je krajem 2012. godine doneo odluku da poslanici DS koji su bili ministri u prošloj vladi vrate mandat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: