Sarajevska pevačica mučila logoraša

Beograd -- Goran Golub, Srbin rođen u okolini Sarajeva tužiće i tražiti javno izvinjenje od jedne poznate sarajevske pevačice, zakoju kaže da ga je mučila u logoru 1993.

Izvor: Večernje novosti
Podeli

On je pre dva dana svedočio pred Tužilaštvom BiH, kao svedok Tužilaštva, protiv optuženih za zločine nad srpskim zatvorenicima u zloglasnom logoru "Silos", pišu Novosti.

Golub, koji sada živi u Bratuncu, kaže da ga je ta pevačica mučila, kada je sa drugim srpskim zatočenicima iz logora uređivao plato na kom su, za vojsku Alije Izetbegovića, pevale estradne zvezde iz Sarajeva. Zbog toga je najavio tužbu, kao i daće tražiti odštetu i javno izvinjenje.

Po njegovom rečima, stražari nisu mučili i zlostavljali zatvorenike, "ali jesu kojekakve paravojske koje su ulazile u logor i činile sve i svašta".

Golub, koji je u logoru bio od juna 1992. do januara 1996. godine, jedan je od logoraša sa najdužim stažom, a "strahotu", koju je, kako kaže, doživeo "od jedne estradne zvezde iz Sarajeva, koja sada često peva i zarađuje veliki novac i u Srbiji", nije želeo da iznosi na suđenju, ali je rekao da će je tužiti i odmah, posle svedočenja, dao je punomoćje advokatu Dušku Tomiću iz Sarajeva da to učini.

"Golub nije hteo javno da saopšti identitet pevačice, ali je to meni rekao. Postoji i izveštaj o tome da je dao izjavu policiji RS u Bratuncu 2003. godine i službenicima SIPA četiri godine kasnije, ali niko tu pevačicu do danas nije pozvao ni na razgovor", kaže advokat Tomić za "Novosti" i objašnjava kako je ta estradna zvezda mučila njegovog klijenta.

"Dok su bili na platou, na Igmanu, gde se spremao nastup pevača za Armiju BiH, Golubu je prišla poznata pevačica i provokativno ga pitala: „Hoćeš da j...š.“ Golub je, naravno, odrično odgovorio. Onda mu je ona naredila da sedne na zemlju, da raširi noge, pa ga je snažno, vojničkom čizmom, udarila među noge od čega mesecima nije mogao da se oporavi. Njeno ime i sve druge detalje saopštićemo kada tužba stigne u nadležno tužilaštvo", dodao je advokat

Advokat Tomić kaže da će, vrlo brzo, pokrenuti postupak protiv pevačice, "koja je, i po priči stražara iz tog vremena i njihovih šefova, bila baš miljenica vlasti Alije Izetbegovića u Sarajevu".

Prati B92 na Viberu

Info

strana 1 od 45902 idi na stranu