Damask poziva opoziciju na dijalog

Sirijski ministar spoljnih poslova Valid el Moalem pozvao je pobunjenike da polože oružje i učestvuju u nacionalnom dijalogu.

Izvor: Beta

Subota, 19.01.2013.

23:16

Default images

On je rekao da će učesnici tih razgovora biti uključeni u novu vladu s velikim izvršnim ovlašćenjima.

El Moalem je u intervjuu za državnu televiziju rekao da opozicione stranke mogu ući u vladu ako odbace stranu intervenciju u Siriji.

Dodao je da je sirijska vlada počela da kontaktira "predstavnike sirijskog naroda".

"Kažem mladim ljudima koji nose oružje za promenu i reformu, da učestvuju u dijalogu za novu Siriju i biće partneri u njenoj izgradnji. Zašto nositi oružje", rekao je el Moalem.

On je optužio Katar, Saudijsku Arabiju i Tursku da naoružavaju i finansiraju pobunjenike.

Dodao je da se grupa Džabhat el Nusra koja je povezana s Al Kaidom i koju su SAD proglasile terorističkom organizacijom, bori na strani pobunjenika i da je dovela borce iz 27 zemalja da ratuju u Siriji.

Ranije ovog meseca predsednik Bašar el Asad je odbacio pozive da se povuče i najavio nastavak borbe protiv povunjenika. On je predložio konferenciju o nacionalnom pomirenju, izbore i novi ustav kao ustupak opoziciji, ali su pobunjenici odgovorili da se Asad mora povući.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: