Sneg nije iznenadio putare

Sneg nije doveo do većih problema u saobraćaju, niti je iznenadio putare- svi putni pravci u Srbiji prohodni. U severnim i zapadnim krajevima noćas ledena kiša.

Izvor: Tanjug

Subota, 19.01.2013.

18:23

Default images

U severnim i zapadnim krajevima Srbije, tokom noći padaće kiša koja će se lediti na tlu, upozorio je večeras Republički hidrometeorološki zavod (RHZO).

U saopštenju na sajtu RHZO navodi se da će sutra posle podne i u ponedeljak, 21. januara, doći do intenzivnog otapanje snežnog pokrivača u većini krajeva, osim u Timočkoj Krajini.

Uz apel vozačima da oprezno upravlju automobilima i ostalim vozilima iz JP "Putevi Srbije" večeras su saopštili da više ne važi zabrana kretanja za šlepere i kamione na državnom putu Petrovaradin - Irig, odnosno na deonici Novi sad -Iriški venac -Ruma - Šabac.

"Putevi Srbije" upozorili su učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, koriste zimske pneumatike i poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.

Svi magistralni, regionalni i lokalni putevi u Rasinskom okrugu su prohodni, a kako je Tanjugu rekla dežurni tehničar u "Kruševac putu" Ivana Kusovac, prohodan je i putni pravac prema Kopaoniku.

Na kolovozu, na toj deonici ima ugaženog snega do pet santimetara, pa se preporučuje oprezna vožnja, a obavezna je i upotreba zimske opreme i lanaca, dok i dalje važi zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere.

Slab sneg koji je tokom noći pao na području Jablaničkog okruga nije zadao veće probleme stanovništvu i putarima, izjavio je načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Leskovcu Miodrag Marjanović.

Svi regionalni i lokalni putevi u Jablaničkom okrugu su prohodni i bez snega, a slična situacija je, kako javlja reporter Tanjuga i u Pomoravskom okrugu.

Svi putni pravci su prohodni, saobraćaj nije intenzivan, osim na deonici autoputa kroz Pomoravlje (Batočina - Pojate) na kome ima više vozila, pre svega teretnih, rečeno je Tanjugu u Odeljenju Saobraćajne policije u Jagodini.

Sneg koji je u Kragujevcu neprestano padao od juče do jutros nije stvorio probleme zahvaljujući putarima koji su radili na raščišćavanju saobraćajnica, ali i sunčanom vremenu kakvo je danas u tom gradu, rečeno je Tanjugu u kragujevačkom Situacionom centru.

Svi putevi na severu Vojvodine, na potezu između Dunava i Tise, koje održava kompanija "Vojput", danas su prohodni, izjavio je Tanjugu šef punkta zimske službe ove kompanije u Subotici Laslo Juhas.

To se, prema njegovim rečima, odnosi na sve državne puteve, kao i autoput na potezu od Horgoša do petlje Feketić.

Na putevima u niškom kraju nema snega, a kolovozi su mokri i saobraćaj se obavlja bez zastoja, rekao je Tanjugu šef smene u Preduzeću za puteve "Niš" Rade Šubarić.

Sneg koji je na području Novog Sada napadao do pet santimetara nije izazvao značajnije probleme, osim što je malo usporio saobraćaj na putevima, rečeno je Tanjugu u javno-komunalnim preduzećima.

Tokom noći i jutra 45 ekipa novosadskog "Puta" je očistilo sneg sa najprometnijih saobraćajnica, a potom je mehanizacija usmerena i u sporedne ulice, izjavila je portparol tog preduzeća Jelena Stojisavljević.

Radnici Zimske službe "Gradskog zelenila" su od jutros u četiri sata na terenu, čiste sneg i posipaju so i rizlu na više od 30 lokacija u gradu i u industrijskoj zoni, saopšteno je iz tog javno-komunalnog preduzeća.

Ulice prvog prioriteta u Beogradu su jutros prohodne, a saobraćaj se obavlja bez zastoja, navode u "Beograd - putu" i Gradskom saobraćajnom preduzeću "Beograd".

Direktor Zimske službe "Beograd-puta" Željko Maravić rekao je da su sve ulice prvog prioriteta prohodne i da je očisćen veliki deo - oko 50 odsto ulica drugog prioriteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: