PR: "Nezadovoljni" postavili bombe

Nepoznata organizacija koja sebe naziva "Nezadovoljni" preuzela odgovornost za sinoćne eksplozije u Prištini u kojima su uništena tri vozila ministarstava.

Izvor: B92

Petak, 18.01.2013.

18:56

Default images

Povod za njihovu akciju je, kako navode, ljutnja što "izdajnici iz vlade Kosova predaju sever".

Na adresu redakcije dnevnika Ekspres stiglo je pismo u kome "Nezadovoljni" preuzimaju odgovornost za sinoćne eksplozije.

"Kao cilj napada nisu neka od ministarstava, već vlada. Zbog toga su napadnuta vozila s registarskim tablicama 3Z. Poruku napada možete naći u paroli koja je napisana na zidvima zgrade gde se nalazi Ministarstvo kulture, 'izdajnici iz vlade koji predaju sever, mi smo protiv toga i ljuti”, kaže se u objašnjenju "Nezadovoljnih".

U tri odvojene eksplozije u Prištini kasno sinoć su uništena tri službena vozila koja pripadaju vladi Kosova. Skoro istovremeno, na različitim lokacijama su eksplodirala tri vozila sa oznakama 3Z, koja pripadaju ministarstvima vlade Kosova, rekao je za prištinske medije portparol Policije Kosova Baki Keljani, ističući da nema povređenih u tim eksplozijama.

Eksplozije su se dogodile u naselju Ulpiana, kod Lapske džamije i u naselju Sunčani breg. Pre nešto više od dva meseca, u eksplozijama su takođe uništena dva vozila koja su pripadala ministarstvima vlade Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: