Sinoć dve eksplozije u K. Mitrovici

U severnom delu Kosovske Mitrovice sinoć su se dogodile dve eksplozije u kojima je pričinjena materijalna šteta, ali povređenih nije bilo.

Izvor: Tanjug

Petak, 18.01.2013.

08:43

Default images

Zamenik regionalnog direktora kosovske policije Ergin Medić izjavio je Tanjugu da je u četvrtak uveče u 23.45 sati bačena eksplozivna naprava ispred hotela “Saša” u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Tom prilikom, kako je precizirao Medić, oštećena su stakla na putničkom vozilu marke “Tojota” koje pripada vlasniku hotela, a koje je bilo parkirano ispred.

Prilikom eksplozije registrovana su oštećenja na inventaru hotela, a slučaj je registrovan kao izazivanje opšte opasnosti, kazao je Medić. “Za sada je nepoznato o kakvoj vrsti eksplozivne naprave je bilo reči, a uviđaj koji će obaviti specijalizovane ekipe trebalo bi da da odgovor i na to pitanje”, rekao je Medić.

Nešto ranije, oko 19.30 sati, u severnom delu Kosovske Mitrovice u centru grada bačena je eksplozivna naprava, najverovatnije ručna bomba.
Eksplozivna naprava bačena je u centru grada, ispred lokala čiji je vlasnik Bošnjak A. Đ.

U trenutku eksplozije u lokalu ispred kojeg je bačena eksplozivna naprava bile su dve osobe koje su prošle bez povreda. Eksplozija je uništila stakla objekta, dok je susedni lokal pretrpeo oštećenje zida.

Za sada nisu poznati motivi i počinioci ovih napada koji su se dogodili u Kosovskoj Mitrovici, a tokom dana kosovska policija bi trebalo da saopšti nešto više detalja o njima.

Nedeljković: Cilj destabilizacija

Načelnik kosovskomitrovičkog okruga Radenko Nedeljković ocenio je danas da poslednji incidenti u Kosovskoj Mitrovici imaju za cilj destabilizaciju severa Kosova i podelu među Srbima.

Za najnovije događaje prethodnih dana i u četvrtak veče u Kosovskoj Mitrovici odgovorni su oni koji za cilj imaju da destabilizuju sever Kosova, razjedine, podele i sukobe srpski narod, naveo je Nedeljković u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Nedeljković je zahtevao od nadležnih bezbednosnih struktura, uz napomenu da je kucnuo poslednji čas, da izvršioce ovih i svih prethodnih događaja najhitnije pronađu i izvedu pred lice pravde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: