"Poseta Nikolića dodatni impuls"

Crnogorski premijer Milo Đukanović uveren je da će poseta predsednika Srbije Nikolića predstavljati još jedan podstrek unapređenju odnosa između dve države.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.01.2013.

17:26

Default images

On je za odnose dveju zemalja rekao da idu uzlaznom putanjom. Nikolić će sutra, na poziv crnogorskog kolege Filipa Vujanovića, boraviti u zvaničnoj poseti Crnoj Gori.

Đukanović je novinarima kazao da odnosi Crne Gore i Srbije u poslednje vreme idu putem ozdravljenja.

"Verujem da će poseta Nikolića doprineti unapređenju saradnje Crne Gore i Srbije u svim oblastima od obostranog interesa. Ono što je moje zadovoljstvo jeste da ti odnosi idu uzlaznom putanjom, odnosno putem ozdravljenja i oslobađanja od nekih naslaga nesporazuma koji su opterećivali naše odnose u ranijem periodu", naveo je on.

Đukanović je izrazio uverenje da će poseta Nikolića, kako je kazao, "dati impuls takvom hodu međudržavnih odnosa Crne Gore i Srbije".

Nikolić će, kako je najavljeno u Podgorici i Beogradu, tokom boravka u Crnoj Gori, osim što će se susresti sa Vujanovićem, razgovarati i sa Đukanovićem i s predsednikom parlamenta Rankom Krivokapićem, dok će s predstavnicima Matice srpske i predsednikom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem razgovarati o problemima i položaju Srba u Crnoj Gori.

Iz Vujanovićevog kabineta ranije danas je saopšteno da će susret dva predsednika biti prilika za razgovore o daljem unapređenju, inače, sadržajnih odnosa, a u funkciji afirmacije bilateralne i regionalne saradnje, koja je u zajedničkom interesu građana i ekonomija dve bliske države.

Vujanović i Nikolić sastaće se u rezidenciji predsednika Crne Gore na Cetinju, a nakon susreta najavljene su izjave za medije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: