Suzavac na pristalice sveštenika

Pakistanska policija pucala u vazduh i upotrebila suzavac u Islamabadu kako bi rasterala okupljene pristalice muslimanskog sveštenika koji traži ostavku vlade.

Izvor: Tanjug

Utorak, 15.01.2013.

08:00

Default images

Sveštenik Mohamed Tahirul Kadri, koga, kako se pretpostavlja, podržava moćna pakistanska vojska, juče je u prestonicu doveo desetine hiljada svojih sledbenika i traži ostavku političkih lidera u civilnoj vladi i izborne reforme zarad iskorenjivanja korupcije.

"Nećemo prihvatiti Kadrijev pritisak, jer su njegovi zahtevi neustavni", rekao je ministar Rehman Malik za lokalne TV kanale, ubrzo pošto su snage bezbednosti intervenisale kako bi uspostavile kontrolu nad velikim brojem okupljenih, od kojih su pojedinci na organe reda bacali kamenice.
Skup je počeo juče, a mnogi demonstranti su prenoćili na ulicama.

Prema rečima Kadrijevog portparola, povređeno je šestoro ljudi, a okupljeni su sprečili hapšenje sveštenika, koji se nedavno vratio iz Kanade kako bi predvodio snage koje traže reforme, javio je Rojters.

Protesti koje predvodi Kadri, koji tvrdi da izbori zakazani za proleće treba da se odlože sve dok se ne iskoreni endemska korupcija, najnoviji su u nizu izazova s kojima se suočava pakistanska administracija, koju podržavaju SAD.

Vlada u Islamabadu je na meti kritika zbog neuspeha da suzbije pobunu talibana i otkloni siromaštvo velikog dela populacije, koja je pogođena i čestim isključenjima struje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: