Dačić i Vučić uskoro s Petrovićem?

Premijer Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić trebalo bi da se uskoro sastanu sa zamenikom premijera Kosova Slobodanom Petrovićem, saznaje Danas.

Izvor: Danas

Utorak, 15.01.2013.

22:51

Default images

Odvojeni sastanci najviših predstavnika vlasti u Beogradu s Petrovićem, koji je lider Samostalne liberalne stranke, najveće srpske političke partije koja učestvuje u institucijama Kosova, već se uveliko pripremaju i njihova realizacija samo je pitanje dana.

Ovo će biti prvi susreti visokih zvaničnika Vlade Srbije sa Slobodanom Petrovićem i njihovo održavanje biće šansa za uspostavljanje drugačijih odnosa Beograda i predstavnika kosovskih Srba, objašnjavaju sagovornici lista "Danas".

Petrović nije želeo da komentariše ove navode, ali izvori lista "Danas" potvrđuju veliku zainteresovanost međunarodnih predstavnika za uspostavljanje saradnje Vlade Srbije sa SLS, koja bi nakon usvajanja Rezolucije i Platforme Skupštine Srbije o KiM donela prve konkretne i opipljive rezultate za poboljšanje položaja kosovskih Srba južno od Ibra.

Kosovski mediji na albanskom jeziku i izvori lista "Danas" ističu da bi ovakvi susreti mogli imati veliki značaj i za poboljšanje saradnje Beograda i Prištine, a da će njihovo održavanje biti ocenjeno kao doprinos procesu normalizacije odnosa dveju strana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: