Dušan Petrović odgovorio Đilasu

Reagujući na izjavu predsednika DS Dragana Đilasa, da je uticao na Mirka Cvetkovića, Dušan Petrović saopštio da je Đilas izneo neistine.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 14.01.2013.

13:55

Default images

Naime, Đilas je, gostujući u Kažiprtsu B92, između ostalog rekao, da je poslanik te stranke u Skupštini Dušan Petrović uticao na bivšeg premijera Mirka Cvetkovića u donošenju odluka i da predstavlja prošlost stranke.

Petrović je to odbacio kao neistine navode i pokušaj Đilasa da prikrije odgovornost za nepostojanje politike DS.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Petrović kaže da je Đilas danas "izneo neistinu, navodeći kako bivši premijer Mirko Cvetković nije donosio odluke Vlade bez mog odobrenja". Đilas pokušava da svoju odgovornost za nepostojanje politike DS-a, što dovodi do pada podrške građana stranci, prikrije iznosenjem ovakvih, besmislenih tvrdnji", dodao je on.

Predsednik DS je na pitanje o unutrašnjim razdorima koji i dalje traju u DS rekao da ga "ne zanima mnogo šta prica Dušan Petrović i da je on prošlost".

Petrović je na to odgovorio da Đilasovo neuviđanje neophodnosti da DS formuliše svoju viziju Srbije, kroz utvrđivanje jasne politike, koja će dati odgovor na najvažnija drzavna pitanja, dovelo je do velike opsnosti da DS postane prošlost srpske politike.

"Ta stvar je neuporedivo važnija od toga da li je neko od naš prošlost, ili sadasnjošt stranke", zaključio je Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: