Nikolić: S optimizmom čekam dijalog

Predsednik Tomislav Nikolić sa više optimizma očekuje sledeću rundu pregovora Beograda i Prištine, jer će "pregovarači morati Skupštini da podnesu izveštaj".

Izvor: B92

Nedelja, 13.01.2013.

09:35

Default images

On je, sinoć nakon što je Rezolucija o Kosovu usvojena u parlamentu, rekao da je zadovoljan što su opozicija i vlast, kao nekada, pronašli zajednički jezik o KiM i jer iza Rezolucije stoji ozbiljna Platforma koja je ograničava.

"Ovo je bio tipičan srpski dan u parlamentu. Nismo postigli opštu saglasnost, ali očigledno postoji raspoloženje poslanika da pomognu da se reši ovaj problem. Srbija dobija osnove na kojima će stajati kada bude razgovarala sa privremenim institucijama u Prištini i EU“, poručio je predsednik u izjavi novinarima.

On je kazao da je zadovoljan što su vlast i opozicija pronašli zajednički jezik i da sada sa mnogo više optimizma očekuje sledeće pregovore.

"Svi koji budu u ime Republike Srbije pregovarali imaće u rukama Rezoluciju i saznanje da moraju Skupštini podneti izveštaj kako su pregovarali", rekao je Nikolić.

On je dodao da više niko neće moći da kaže da je nešto uradio iznenada, jer sada postoji dokument Narodne skupštine. Prema njegovim rečima, podržavši Rezoluciju opozicija je shvatila da time dobija mogućnost da kontroliše vlast.

"Kada je postalo jasno da bi možda još neko mogao glasati za Rezoluciju bilo je važnije da bude više glasova nego da nešto ostane skriveno do kraja“, kazao je Nikolić.

Sada je, međutim, rekao je predsednik, platforma poznata javnosti, ali i onima sa druge strane pregovaračkog stola, što možda nije najbolje, ali na kraju krajeva ništa nije izgubljeno.

"Dobro je što Srbija zna da iza Rezolucije stoji jedna ozbiljna platforma, koja u stvari ograničava Rezoluciju“, zaključio je predsednik Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: