Sao Tome poništio priznanje Kosova

Afrička država Sao Tome i Principe poništila je odluku o priznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Izvor: Tanjug

Petak, 11.01.2013.

12:28

Default images

Kako piše prištinski list Koha ditore, predsednik te države Manuel Pinto da Kosta poništio je odluku prethodne koalicione vlade iz marta 2012. godine, koja nikada nije usvojena u skupštini.

Prema pisanju dnevnika, razlog što priznanje nije otišlo na glasanje u skupštini Sao Tome i Principe bili su problemi koje je tadašnja vlada imala sa skupštinskom većinom.

Zamenik premijera Kosova Bedžet Pacoli izjavio je, tri meseca pre nego što je Sao Tome i Principe objavio priznanje, da je ta afrička država priznala Kosovo.

Komentarišući povlačenje priznanja, Pacolijev savetnik Jetlir Zuberaj rekao je da priznanje ostaje, a da Vlada Kosova ne komentariše unutrašnje događaje u toj državi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: