Kenija:10 mrtvih u napadu iz osvete

Najmanje 10 ljudi, među kojima petoro dece, ubijeno u napadu iz osvete u Keniji, što je najnovije nasilje uoči izbora zakazanih za manje od dva meseca.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 10.01.2013.

20:33

Default images

U saopštenju Crvenog krsta se navodi da je napad izveden u jednom selu plemena Pokomo vatrenim oružjem i mačetama, a da su još dve osobe zadobile teške povrede, uključujući opekotine, jer su napadači zapalili 19 kuća.

Najnovije nasilje usledilo je nakon što su juče ujutro pripadnici plemena Pokomo u obližnjem selu, u kome živi pleme Orma, ubili devetoro ljudi, podseća agencija Frans pres.

U okršajima dve zajednice, koji traju od avgusta prošle godine, ubijeno je više od 150 ljudi, a vlasti su zabrinute jer bi 4. marta u Keniji trebalo da se održe opšti izbori.

Dva plemena su se povremeno sukobljavala i proteklih godina zbog pristupa pašnjacima, obradivim površinama i izvorima vode. Sela su jedna od drugog udaljena oko 20 kilometara, a napadi se nastavljaju, iako su u ovoj oblasti pojačane snage bezbednosti.

U Keniji je u postizbornom nasilju pre pet godina ubijeno više od 1.100 ljudi, a 600.000 je raseljeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: