Pucnjava u školi, uhapšen napadač

Jedan učenik ranjen je u pucnjavi u srednjoj školi u gradu Taft u Kaliforniji. Policija je brzo privela osumnjičenog napadača - takođe učenika, javio je CNN.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.01.2013.

19:27

Default images

Napadač koji je priveden takođe je učenik, rekao je portparol šerifove kancelarije Kern Rej Pruit. Ranjeni mladić prebačen je u bolnicu helikopterom, dodao je on.

U prvim izveštajima je nagovešteno da je u pucnjavi ranjena još jedna osoba, ali je Pruit negirao tu informaciju za CNN.

Šef vatrogasne službe Erik Kohran izjavio je za stanicu KBAK-TV da je u incidentu jedna osoba povređena, ali da je odbila lečenje.

Incident se dogodio oko devet časova po lokalnom vremenu, a osumnjičeni je priveden u roku od 20 minuta.

Napadač je, prema rečima Pruita, koristio pušku u napadu u malom gradiću u blizini Bejkersfilda.

Policija je pretražila školu kako bi se uverila da nema još umešanih i svi studenti su bezbedni, preneo je BBC.

U pucnjavi koja se dogodila 14. decembra u osnovnoj školi u Njutaunu, u Konektikatu, ubijeno je 20 dece i šestoro odraslih, nakon čega je napadač, koji je prethodno ubio svoju majku koja je u toj školi radila, izvršio samoubistvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: