Pariz: Žene ubijene metkom u glavu

Tri žene kurdskog porekla, ubijene metkom u glavu, nađene su prošle noći u Parizu, saznaje agencija AFP iz policijskih izvora.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.01.2013.

08:04

Default images

Zločin u predgrađu, u prostorijama Kurdskog instituta, istražuje odeljenje sudske policije Pariza.

Francuski mediji prenose, pozivajući se na izvore u policiji, da je među ubijenim ženama i jedna od osnivača militantnog separatističkog pokreta - Radnička partija Kurdistana (PKK).

Kurdski informativni sajt u Francuskoj prenosi da je utvrđeno da je među ubijenim ženama i Ssakine Džansiz, osnivač PKK, dok je druga žrtva bila predstavnik Nacionalnog kongresa Kurdistana iz Brisela. Treća žrtva je bila mlađa aktivistkinja, navodi Bi-Bi-Si.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Manuel Vals obećao je danas hvatanje ubice triju žena. Ministar je na mestu zločina kazao da su francuske vlasti odlučne da rasvetle ubistva, a istraga je poverena policijskim antiterorističkim jedinicama.

Pošto je o ubistvima objavljena vest, stotine Kurda okupile su se oko zgrade kurdistanskog ingormativnog centra skandirajući "Svi smo mi
RPK (Radnička partija Kuridistana)", i "Turska - ubica, Oland - saučesnik" .

U Francuskoj živi više od 150.000 Kurda, a 90 odsto je iz Turske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: