Uzrok smrti znaće se do nedelje

Uzrok smrti 4 mladića čija je tela policija pronašla jutros u ataru sela Svojnova u opštini Paraćin, biće poznata za nekoliko dana. Sumnja se da su se otrovali.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 10.01.2013.

10:01

Default images

Beživotna tela maldića starih između 17 i 20 godina policija je našla jutros.

Iako se, prema prvim informacijama, sumnja na to da su se mladići otrovali ugljen-monoksidom, jer su mladići u kuću došli kako bi pekli na roštilju, otac jednog od njih, koji ih je i pronašao, kaže da sumnja u tu verziju.

Naime, on je novinaru B92 na terenu rekao da je njegov sin s drugarima sinoć otišao u kuću na selu i da su hteli da roštiljaju, a poslednji put se sa sinom, kako kaže, čuo juče oko 19 časova. Nakon toga niko mu se više nije javljao na telefon.

Kada ih je jutros našao, dvojica su ležala na krevetu, dok su druga dvojica bila za stolom. Svi su bili mrtvi, a kod dvojice je primetio belu penu oko usta, zbog čega on sumnja da je uzrok smrti trovanje ugljen-monoksidom.

On je dodao da na mladićima nije video nikakve povrede, da u prostoriji nije bilo dima i da je šporet na drva bio ugašen. "Završili su sa roštiljanjem, a jedan dečko ih je obišao oko šest sati i sve je bilo u redu tada. Nisu pili, bili su trezni", rekao je Atanasković.

On je rekao da su drugovi često dolazili u vikendicu. Nakon obdukcije tela i toksikoloških veštačenja znaće se uzrok smrti četvorice mladića čija su tela nađena jutros oko 8.00 u selu Svojnovu kod Paraćina, izjavio je predsednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević.

Mladići su pronađeni u vikendici u Svojnovu, koja je u vlasništvu Bojana Atanaskovića.

"Na lice mesta izašli su tužilac i istražni sudija koji je naredio obdukciju tela, kao i toksikološka veštačenja radi utvrdjivanja uzroka smrti", kazao je Janićijević.

Obdukciju radi obducent iz Beograda Ljubiša Božić, a toksikološke analize, koje će se uraditi u Beogradu, biće završene za tri do četiri dana, rekao je Janićijević.

Prema nezvaničnim informacijama, najverovatnije su mladići otrovani ugljen-monoksidom, jer na telu nisu imali povrede.

Miloša Atanaskovića (1995), Jovana Ilića (1995), Đorđa Marjanovića (1996) i Marka Živkovića (1993) u vikendicu je dovezao sinoć Milošev otac Bojan kako bi roštiljali i prenoćili.

Komšije i rodbina četvorice mladića iz Svojnova kažu da su svi bili dobri i uzorni momci.

U Svojnovu, u kome su mladići pronađeni mrtvi, od jutros su svi zgranuti. Reč je o malom selu, u kome je od jutros mnogo policajaca.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da prve indicije ukazuju na to da su četvorica mladića čija su tela jutros pronađena u selu Svojnovu kod Paraćina otrovana gasovima pri korišćenju roštiljla, što se tragično završilo.

Napominjući da istraga još traje, Dačić je rekao da su, prema izjavama roditelja, mladići otišli na roštilj i da u prvim izveštajima nema nikakvih tragova toga da im je nasilno oduzet život.

"Mora da se vodi računa, jer dosta ima porodičnih nesreća, ubistava i samoubistava u porodici, što je manir koji nam često dolazi sa Zapada", dodao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: