"Platforma- za unutrašnju upotrebu"

Portparol predsednice Kosova Arber Vlahiju kaže da je platforma Srbije o Kosovu za unutrašnju upotrebu i da neće uticati na dijalog Beograda i Prištine.

Izvor: B92

Sreda, 09.01.2013.

19:22

Default images

"Agenda dijaloga je određena i usaglašena sa Briselom i u punoj je saglasnosti obe strane", kazao je Vlahiju, nakon što je na sednici Vlade Srbije, na kojoj je bio i predsednik Tomislav Nikolić, usvojena platforma i rezolucija o Kosovu.

On je rekao da je Kosovo "nezavisna i suverena država sa međunarodno priznatim granicama" i da se o unutrašnjim pitanjima neće ni s kim razgovarati.

Portparol Atifete Jahjage je kazao da su prava i slobode svih zajednica na Kosovu garantovani Ustavom i zakonima, navodeći da su kosovske vlasti pozvale predsednika Srbije Nikolića da uradi "ono što nisu njegovi prethodnici, da prizna novu realnost - nezavisnost Kosova".

Na zajedničkoj sednici predsednika Republike Tomislava Nikolića i Vlade Srbije danas je usvojen Predlog rezolucije o osnovama za razgovore s privremenim institucijama u Prištini i platforma iz koje je proistekao taj dokument.

O predlogu rezolucije o KiM, koji predviđa, pored ostalog, da svi budući dogovori s Prištinom moraju biti u skladu s tim dokumentom, poslanici Skupštine Srbije raspravljaće u subotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: