"Svet da zna ime silovane Indijke"

Otac 23-godišnje Indijke, koja je umrla nakon što je brutalno silovana u autobusu, želi da se objavi njeno ime, jer bi to dalo snagu drugim napadnutim ženama.

Izvor: B92

Nedelja, 06.01.2013.

22:22

Default images

"Želimo da svet zna njeno ime. Moja ćerka nije učinila ništa loše, umrla je štiteći se. Ponosan sam na nju. Objavljivanje njenog imena dalo bi snagu drugim ženama koje su preživele ovakve napade", poručio je otac ubijene devojke za britanski list "Sandej pipl".

Ovom pozivu odmah su se pridružili mnogobrojni korisnici popularnih društvenih mreža, što bi moglo da pojača pritisak na vlasti da otkriju indentet žrtve napada od 16. decembra, koji je izazvao mnogobrojne proteste u Indiji i pozive da se oštro kazne prestupnici i uvedu stroži zakoni za silovatelje, javio je Rojters.

Policija u Indiji u vezi sa ovim slučajem uhapsila je šestoricu osumnjičenih, među kojima je jedan 17-godišnjak, a optužnica ih tereti za ubistvo, silovanje i kidnapovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: