Davutoglu: Asad neće zadržati vlast

Turski šef diplomatije Ahmet Davutoglu kaže da, posle 60.000 ubijenih u Siriji, kao i ogromnog razaranja, nije moguće da Bašar al-Asad ostane na čelu te zemlje.

Izvor: B92

Nedelja, 06.01.2013.

19:38

Default images

Davtoglu je to rekao nakon što se Asad ranije danas obratio naciji i ponudio plan za rešenje sukoba u Siriji.

On je ocenio da Asad samo nastavlja prazna obraćanja i rekao da je potrebno da Asad uspostavi dijalog s predstavnicima svog naroda.

"Moram istaći da je očigledno da Asad nije svestan svojih odgovornosti na Bliskom istoku i opravdanih zahteva tamošnjih naroda. Isto tako nije svestan odgovornosti za rušenje svoje zemlje u poslednje dve godine", naveo je Davutoglu na konferenciji za novinare povodom 5. Konferencije turskih ambasadora u Izmiru.

Povodom najnovije Asadove mirovne ponude, turski ministar je rekao da je slična ponuda bila predložena i tokom njihovog sastanka pre dve godine. No, prema rečima Davutoglua, zbog poslednjih dešavanja u Siriji Asad je izgubio poverenje.

"Ono što on govori danas i što je govorio pre dve godine isto je. Ali, situacija se danas uveliko promenila u odnosu na pre dve godine. Tada je broj poginulih bio između tri i pet hiljada, dok danas u Siriji imamo oko 60.000 poginulih. Zbog toga je nemoguće da Asad sa svojim praznim obećanjima održi vođstvo u ovoj zemlji", rekao je šef turske diplomatije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: