Turska: NATO raspoređuje "patriot"

NATO je danas počeo da raspoređuje projektile "patriot" u Turskoj radi odbrane od pretnje iz susedne Sirije, saopštila Komanda američkih vojnih snaga u Evropi.

Izvor: Tanjug

Petak, 04.01.2013.

19:05

Default images

Američko osoblje i oprema stigli su u vazduhoplovnu bazu Indžirlik na jugoistoku Turske, kako bi podržali raspoređivanje baterija "patriot" na zahtev Ankare, navedeno je u saopštenju, a prenosi AFP.

EUCOM je najavio da će tokom narednih nekoliko dana oko 400 američkih vojnika doputovati u Tursku avionom, a da će dodatna oprema stići morem kasnije u januaru.

"Raspoređivanje šest 'patriot' batrija, uključujući po dve iz Nemačke i Holandije, odgovor je na zahtev koji je Turska uputila NATO", naveo je EUCOM.

Te snage će, kako se ističe, pojačati odbrambenu sposobnost Turske i doprineti ublažavanju krize duž granica Alijanse. Cilj raspoređivanja projektila "patriot" je isključivo odbrambeni, istaknuto je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: