Đurić: Priština šalje loš signal

Odluka privremenih institucija u Prištini da spreče prisustvo predsednika Srbije božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica je veoma negativan signal, kaže Đurić.

Izvor: Tanjug

Petak, 04.01.2013.

19:11

Default images

"To je signal da ne postoji rešsenost da se postižu obostrano prihvatljiva rešenja", rekao je savetnik predsednika Srbije Marko Đurić u izjavi Tanjugu.

On je ocenio da su "privremene institucije samouprave time poslale poruku netolerancije".

"Manastir Gračanica je baština Unesko-a i EU kroz misiju Euleks ima odgovornost da obezbedi verska prava i sva osnovna ljudska i građnska prava svih ljudi, kao i slobodu kretanja", podsetio je savetnik predsednika Nikolića.

Ovime je, dodao je savetnik predsednika Srbije, demonstrirana i nesposobnost misije Euleks da obavi osnovnu funkciju u zoni svoje odgovornosti i ovaj anticivilizacijski čin ni u kom slučaju ne može doprineti smirivanju u odnosima između dve strane.

"Oni koji stoje iza ovog anticivilizacijskog čina se varaju ako misle da će Srbija zbog ovakvih postupaka biti manje odlučna u borbi za zaštitu svog stanovništva i ostvarivanje svojih legitimih interesa na Kosovu i Metohiji", poručio je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: