EU: Smiriti strasti u Makedoniji

Evropska unija traži da se smire strasti u Makedoniji i poziva lidere političkih stranaka i njihove pristalice da poštuju Ustav i zakone te zemlje.

Izvor: B92

Petak, 04.01.2013.

21:48

Default images

Ovo je, kako je prenela agencija MIA, izjavio portparol Evropske komisije Sebastijan Brabant i poklapa se sa stavom koji je odmah nakon incidenata u Skupštini i van nje, povodom glasanja o budžetu za 2013. godinu, iznela i Stalna misija EU u Skoplju.

"Sa zabrinutošću posmatramo političke sudare u i oko zgrade Skupštine i pozivamo sve strane da odman prestanu sa svim agresivnim i provokativnim akcijama", rekao je Brabant.

Portparol EK je kazao i da je mirno izražavanje različitih mišljenja osnova snažne demokratske nacije, dok upotreba nasilja bilo koje strane podriva taj sistem i nanosi štetu mogućnosti da se odgovorno vlada.

"EU poziva sve lidere da se ponašaju na način koji je u saglasnosti sa Ustavom i zakonima, ali i da deluju kroz raspravu u Skupštini, što je u najboljem interesu građana koji su ih izabrali da ih predstavljaju", izjavio je za MIU Brabant koji je ujedno uputio poruku opoziciji u Makedoniji da se vrati u parlament i da ne bojkotuje predstojeće lokalne izbore.

Kako prenosi MIA, niko u EK ne želi da komentariše kako će se najnovija zbivanja u Makedoniji odraziti na prolećni izveštaj i mogućnost zemlje da dobije pozitivnu preporuku i konačno datum za početak pristupnih pregovora sa EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: