Preminuo Zoran Žižić

Predsednik DSJ i nekadašnji premijer Savezne Republike Jugoslavije Zoran Žižić, preminuo je danas u Kliničkom centru u Podgorici u 62. godini.

Izvor: B92

Petak, 04.01.2013.

20:34

Default images

Žižić je bio istaknuti crnogorski političar i državni funkcioner nekadašnje Savezne Republike Jugoslavije.

Bio je funkcioner Demokratske partije socijalista, a nakon podele u toj crnogorskoj vladajućoj partiji 1997. godine pristupa Socijalističkoj narodnoj partiji.

Žižić je bio premijer Savezne Republike Jugoslavije od 4. novembra 2000. do 24. jula 2001. godine, a ostavku je podneo zbog izručenja Slobodana Miloševića Haškom tribunalu.

On je 2005. godine napustio SNP, nakon sukoba sa Predragom Bulatovićem, nakon čega je osnovao Demokratsku stranku jedinstva Crne Gore (DSJ), koja je sada deo opozicionog Demokratskog fronta.

Aktivno je učestvovao u kampanji Bloka za očuvanje zajedničke države Srbije i Crne Gore uoči referenduma 2006. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: