Prekinut štrajk glađu u Kuršumliji

Siniša Vacev, koji je 12 dana štrajkovao glađu u sali opštine Kuršumlija, prekinuo je štrajk pošto je prebačen u Dom zdravlja, gde mu je ukazana lekarska pomoć.

Izvor: Beta

Petak, 04.01.2013.

18:20

Default images

Nakon toga, još troje štrajkača glađu prekinulo je štrajk i napustili su zgradu opštine Kuršumlija, rekao je agenciji Beta predstavnik Ujedinjenih regiona Srbije iz Kuršumlije Dejan Milošević.

Vacev je danas zadržan nekoliko sati u Hitnoj službi Doma zdravlja, njemu je ukazana lekarska pomoć, nakon čega je prekinuo štrajk.

S njim su u štrajku proteklih osam dana bili i njegova supruga i sestra, kao i još jedan kolega sa posla.

Milošević je rekao da je štrajk prekinut jer je ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verice Kalanović obećala da će se lično založiti i preispitati slučaj otpuštanja radnika sa posla iz kuršumlijskih javnih preduzeća.

"Nakon poziva povereništva URS-a iz Kuršumlije Mlađanu Dinkiću i Verici Kalanović da hitno dođu i pokušaju da reše problem štrajkača, ministarka Kalanović je obećala da će preispitati odluku o novoj sistemetizaciji i otpuštanju radnika sa posla. Ona je istovremeno pozvala štrajkače da prekinu štrajk, što su oni i uradili", rekao je Milošević.

Štrajkače je posetio i predsednik Okružnog odbora Demokratske stranke (DS) iz Prokuplja Boban Lepojević, koji ih je takođe
uveravao da će se i ta stranka založiti za preispitivanje otpuštanja radnika sa posla i da će im pomoći da zaštite svoja prava.

Pre 12 dana štrajk glađu je započeo Siniša Vacev zbog otpuštanja sa posla, a potom su mu se pridružili kolega i dva člana porodice.

Vacev je rekao da njegova porodica živi samo od njegove plate i da je bio prinuđen na takav vid protesta.

"Verujem da će ministarka Kalanović nama izaći u susret i pomoći nam da rešimo ovaj problem. U suprotnom, porodice 16 radnika će postati socijalni slučajevi", rekao je Vacev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: