Knin:Oskrnavili pravoslavno groblje

Nepoznati vandali oskrnavili su pravoslavno groblje kod hrama svetog velikomučenika Georgija u Kninu, saopštila je Eparhija dalmatinska SPC.

Izvor: Beta

Četvrtak, 03.01.2013.

20:29

Default images

Prema saopštenju objavljenom na internet stranicama Eparhije, groblje je oskrnavljeno juče posle podne, a oštećena su mnoga grobna mesta, spomenici, krstovi i polupane vaze sa cvećem koje je razbacano po groblju.

"Počinioci nisu prezali, da usred bela dana počine takvo nedelo. Hram i groblje su često, bolje reći permanentno meta vandalizma, te se pitamo dokle će ovo trajati", navodi Eparhija.

Policija je izvršila uviđaj, a na groblju ili kod njega zatekla je, navodi Eparhija, četvoricu koji su negirali da su to učinili.

Nažalost, hram i groblje su često, bolje reći permanentno meta vandalizma, te se pitamo dokle će ovo trajati", navodi Eparhija dodavši da je policija, koja je obaveštena o tom nemilom dogadjaju izvršila uvidjaj.

U saopštenju Eparhija izražava nadu da će počinioci biti pronađeni i kažnjeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: