Nogom od stola pobegli iz zatvora

Tri zatvorenika su pomoću noge od stola probili krov ćelije u jednom francuskom zatvoru iz 14. veka i pobegli u prvim satima Nove godine.

Izvor: Tanjug

Sreda, 02.01.2013.

22:13

Default images

Trojica zatvorenika popeli su se na krov zatvora Kolmar na istoku Francuske odakle su prešli u sudnicu pored, iz koje su pobegli na sporedni izlaz, preneo je Rojters.

Ovo bekstvo pokazuje prenatrpanost i oronulost kazneno-popravne ustanove koja je najpre sagrađena 1316. kao manastir, izjavio je tužilac Bernar Lebo.

"Izgleda da su tavanice ćelija izgrađene od trošnog materijala, koji je probijen oruđem od predmeta iz ćelije, konkretno nogom od stola", rekao je Lebo novinarima u Kolmaru.

Zatvorenici, starosti između 19 i 24 godine, optuženi su za napad i vandalizam. Dvojica su čekali suđenje, dok je treći služio dvogodišnju zatvorsku kaznu. Loši uslovi u zatvoru Kolmar opisani su prošle sedmice u nezavisnom izveštaju, koji je poručio jedan advokat i najavio da će tužiti lokalne vlasti da bi objekat popravili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: