Nema šale sa Morsijem

Egipatsko tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv popularnog televizijskog komičara zbog vređanja šefa države Mohameda Morsija.

Izvor: Tanjug

Utorak, 01.01.2013.

22:58

Default images

To je jedan u nizu slučajeva istrage protiv medijskih ličnosti zbog kritika upućenih predsedniku.

Popularni voditelj Basem Jusef je optužen da je vređao Morsija, pošto je u emisiji sliku islamističkog lidera naslonio na jedan jastuk i parodirao njegove govore, preneo je AP.

Pokretanje istrage protiv Jusefa dolazi u trenutku kada opozicioni mediji u Egiptu i nezavisni novinari izražavaju pojačanu zabrinutost u vezi slobode medija pod novim Ustavom koji su podržali predsednik i njegovi saveznici iz redova islamista.

Neki od sličnih slučajeva završeni su odbacivanjem optužbi, a iz Morsijeve kancelarije poručuju da predsednik ne stoji iza postupaka koji se vode protiv medijskih ličnosti.

Jusef, koji je po profesiji doktor, postao je slavan, pošto je njegove video snimke u kojima ismeva političare, pogledalo stotine hiljada ljudi nakon pobune 2011. kojom je svrgnut dotadašnji lider Hosni Mubarak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: