"Biće teško naći napadača"

Nepoznata osoba izbola je nožem 7 ljudi, među kojima i dvojicu Tunišana, na dočeku Nove godine na Trgu republike u poslednjim minutima 2012. Povređeni stabilno.

Izvor: B92

Utorak, 01.01.2013.

00:28

Default images

Incident se dogodio na vrhu Francuske ulice kod Narodnog pozorišta u Beogradu. Policija još traga za napadačem.

U policiji za B92 kažu da potragu za napadačem otežava to što od očevidaca i žrtava nisu dobili potrebne informacije, jer su bili pod dejstvom alkohola.

"Uzrok nastanka ovako teškog incidenta je ad hok prepirka oko potpuno beznačajne stvari, ali nije teško zaključiti da su alkohol i narkotici ta dodatna snaga koja od poslednjih kukavica napravi siledžije. Rasvetljavanje je prioritet, ali biće teško, pošto smo mi sinoć nismo mogli da obavimo kvalitetan razgovor sa bilo kim usled alkoholisanosti velikog broja prisutnih", kaže Vlastimir Vulekić iz Uprave kriminalističke policije.

"Očekujem da će i taj slučaj brzo biti rešen", rekao je premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić za RTS i naveo da je postupak u fazi ispitivanja svedoka i pregledanja video snimaka sa tog mesta.

Naime, u policiji navode da su bezbednosne kamere snimile indicent, ali da je sinoćna gužva na gradskom trgu otežala potragu za napadačem.

Podsetimo, u Urgentni centar je primljeno sedam osoba sa ubodnim ranama, rekao je direktor Urgentnog centra Zlatibor Lončar.

"Za vrlo kratko vreme, za nekih pola sata svih sedam ljudi su bili u Urgentnom centru, gde su zbrinuti, od toga petoro zadržano, troje na opštoj hirurgiji i dvoje na vaskularnoj i oni su jutros stabilni", rekao je Lončar. Operisani su van životne opasnosti.

Među povređenima su i dvojica državljana Tunisa i petorica državljana Srbije, izjavio je šef smene u komandno-operativnom centru policijske uprave za grad Beograd Goran Stamenković.

Kako pišu banjalučke Nezavisne novine, među povređenima je i novinar Radio-televizije Republike Srpske Krešo Sekulić.

U Urgentnom centru u Beogradu je rečeno da je Sekulić operisan i da se nalazi na intenzivnoj nezi u Drugoj hirurškoj klinici.

Tunišani su zadobili ubodne rane u stomak i leđa, a svi povređeni su muškarci i hirurški su zbrinuti.

Goran Stamenković iz beogradske policije je agenciji Tanjug rekao da, prema podacima kojima raspolaže, niko nije životo ugrožen, a da su ubodne rane u stomak zadobili D.Veselinović, L. Ilić i Đ. Kolarević. Na kućno lečenje pušten je Dario Popović, koji je zadobio lakšu telesnu povredu - ubodnu ranu u butinu, dok su ostali zadržani na bolničkom lečenju, dodao je on.

"Pojačane policijske snage angažovane su na pronalaženju napadača i najverovatnije je reč o neuračunljivoj osobi. Dobili smo opis lica koje je izbolo nožem posetioce, ali trenutno gužva na organizovanom dočeku usporava potragu", rekao je sinoć Stamenković za Tanjug.

Prema njegovim rečima, napadač "nije išao okolo i vitlao nožem", već je ubadao prolaznike na koje je naišao, a da to drugi učesnici u novogodišnjem slavlju nisu ni primetili.

Informacije o incidentu policija je dobila iz Hitne pomoći i Urgentnog centra.

Pored toga, dogodilo se još nekoliko tuča po gradu, ali one nisu bile sa težim posledicama i, kako je naglasio Goran Stamenković, da se nije dogodio incident kod Narodnog pozoprišta, novogodišnja noć bi prošla idealno.

Pune ruke posla za Hitnu pomoć

Ekipe Hitne pomoći imale su protekle noći pune ruke posla, bilo je dosta tuča pijanih gostiju po restoranima i hotelima, ali i priličan broj saobraćanih nezgoda, tako da su ukupno imale 164 intervencije, od kojih 60 na javnom mestu, izjavila Tanjugu portparol te službe Nada Macura.

Najnovija saobraćajna nesreća dogodila se jutros u 9:40, na Ibarskoj magistrali, na skretanju za Sremčicu, gde su povređeni otac i dvoje dece, koji su prebačeni u Urgentni centar. Na Vilinim vodama, kod "Tempa", sinoć su intervenisale dve ekipe, jer je u prevrnutom džipu bilo troje teško povređenih, od kojih su dvojica prebačena na reanimaciju u Urgentni centar. U nesreći na Ibarskoj magistrali, na skretanju za Bele vode, težu povrede je zadobio muškarac koji je takođe prebačen na reanimaciju u Urgentni centar.

Jedan dečak od devet godina povredio se petardom, koja mu je teško oštetila kažiprst i srednji prst i razderala šaku. On je prebačen u Institut za majku i dete..

U tuči kod splava "Blej voč" jedan mladić je povređen, dok u Bulevaru Oslobođenja u Jajincima, kod spomen parka, vozač motora povredio je natkolenicu, a njegov saputnik tešku povredu i prelom leve potkolenice i obojica su prebačeni u Urgentni centar.

U Batajnici se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su povrejene četiri osobe - dva muškaraca i dve devojke.
Kod restorana "Stepenice" u Karađorđevoj ulici jedan muškarac je zadobio više uboda nožem.

Bilo je još nekoliko saobraćajnih nesreća. Pored toga, rano jutros je u Katanićevoj došlo do tuče, u kojoj je povređeno devet lica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

217 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: