Talibani ubili pakistanske vojnike

Talibani su ubili 21 pakistanskog vojnika, koji su oteti pre tri dana na severozapadu Pakistana, saopštili su pakistanski zvaničnici.

Izvor: B92

Subota, 29.12.2012.

22:51

Default images

"Pronašli smo 21 telo izrešetano mecima pripadnika bezbednosnih snaga u jednoj nenaseljenoj oblasti", izjavio je agenciji AFP zvaničnik lokalne vlade Navid Akbar.

Akbar je dodao da je jedan vojnik preživeo, ali je ranjen, kao i da je još jedan uspeo da pobegne.

Oko 200 teško naoružanih ekstremista uletelo je pre zore u četvrtak u dva kampa nedaleko od Pešavara i tom prilikom su oteli 21 vojnika. Njihova tela su pronađena na oko četiri kilometra od kampova.

Prema rečima drugog zvaničnika vlade, Gul Šehzad je rekao da su vlasti nešto pre ponoći po lokalnom vremenu dobile informacije da su na oko četiri kilometra od kampova neka tela.

"Pre nego što su ubijeni, vojnicima su vezali ruke konopcem", kazao je Šehzad, dodajući da su talibani preuzeli odgovornost za otmicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: