"Očekujemo sastanak sa Nikolićem"

Predstavnici kosovskih Srba, nakon što su prosledili zaključke o platformi, očekuju da se sastanu sa predsednikom Nikolićem, izjavio Krstimir Pantić.

Izvor: Beta

Subota, 29.12.2012.

18:18

Default images

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić je agenciji Beta rekao da ne zna kada će taj sastanak biti upriličen ali da predstavnici Srba sa Kosova i Metohije očekuju da ih predsednik pozove, kao što je dogovoreno pre desetak dana na sastanku u predsedništvu Srbije na kome ih je Nikolić upoznao sa platformom.

"Očekujem da se još jednom vidimo sa predsednikom", kazao je Pantić.

Oko 150 predstavnika kosovskometohijskih Srba u utorak su u Kosovskoj Mitrovici razmotrili platformu na sednici nakon koje su zajedničke zaključke o dokumentu koji su usvojili prosledili predsedniku Nikoliću.

Predstavnici Srba zahtevaće da se u platformi jasnije istakne da je Kosovo sastavni i neotuđivi deo Srbije i da shodno tome poreski obveznici na tom prostoru budu u poreskom sistemu Srbije.

Takođe se traži od Vlade Srbije da ne pristaje na parcijalne dogovore u okviru tehničkog dijaloga sa privremenim institucijama u Prištini, zbog toga što oni vode ka promeni stanja na terenu u korist Prištine i slabljenju pregovaračke pozicije Srbije.

Na sastanku je izraženo očekivanje da će biti postignuta najšira politička saglasnost o platformi i zatraženo je da ona što pre bude usvojena u Skupštini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: