Islamisti najveća pretnja Nemačkoj

Međunarodni islamisti su najveća opasnost za unutrašnju sigurnost Nemačke, izjavio je predsednik Savezne službe za zaštitu Ustava Hanas-Georg Masen.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.12.2012.

11:51

Default images

Služba za zaštitu Ustava je registrovala povećan broj putovanja islamista iz Nemačke za Egipat i Somaliju.

Masen je upozorio da su, kada je reč o islamističkoj opasnosti, tu ne radi samo o terorističkoj mreži Al Kaida, već i o malim, individualno vođenim grupa, koje su inspirisane tom mrežom.

Nemačke sigurnosne vlasti su, prema navodima Masena, registrovale u ovoj godini više od 50 putovanja za Egipat nemačkih ili islamista koji se nalaze u Nemačkoj i ocenu da je ta arapska zemlja, na neki način, postala odrednica za "džihad-dobrovoljce".

Masen je u intervjuu DPA, čije delove prenose nemački mediji, upozorio da je i Somalija dobila na značaju kao cilj putovanja islamista i da "razvoj situacije na Bliskom i Srednjem istoku postaje za Nemačku od sve većeg snačaja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: