Indijka se ubila posle silovanja

Mlada Indijka koju su silovali pripadnici kriminalne grupe počinila je samoubistvo pošto je policija vršila pritisak na nju da odustane od tužbe.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.12.2012.

19:34

Default images

Oni su od nje tražili i da se uda za jednog od silovatelja.

Ovaj slučaj je još jednom skrenuo pažnju na to kako policija tretira žrtve seksualnog zlostavljanja u Indiji, navodi AFP.

Inspektor Paramdžit Sing Gil rekao je da je sedamnaestogodišnja devojka "trčala od nemila do nedraga" kako bi prijavila silovanje, ali da policijski službenici nisu otvorili zvaničnu istragu.

Jedan od oficira je pokušao da je ubedi da povuče tužbu, rekao je Gil za AFP.

Zbog svog ponašanja, jedan policijski oficir je smenjen, a drugi suspendovan, a tinejdžerka je pronađena mrtva u sredu uveče pošto se otrovala.

Njena sestra je rekla za indijsku televiziju NTDV da je od devojke traženo ili da prihvati finansijsko poravnanje ili da se uda za jednog od napadača.

Krivci nisu uhapšeni, mada je danas pritvoreno troje ljudi - dvoje navodnih napadača i jedna žena njihova saučesnica.

Prema zvaničnim podacima, od ukupno 256.329 žrtava zločina prijavljenih prošle godine u Indiji, čak 228.650 su bile žene, mada se veruje da je pravi broj daleko veći, jer se žene ne usuđuju da prijave napade.

Početkom meseca je jedna studentkinja bila žrtva višestrukog silovanja u autobusu u Nju Delhiju, što je izazvalo masovne proteste u zemlji. Ona je danas prebačena avionom u Singapur na lečenje teških unutrašnjih povreda.

Indijski premijer Manmohan Sing obećao je danas da će preduzeti mere da bi se zaštitile žene u Indiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: