"Petrušićeva žrtva lične osvete"

Medijska kampanja protiv poverenice za zaštitu ravnopravnosti lična je osveta jednog od zaposlenih u toj instituciji, kažu iz kancelarije poverenice.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.12.2012.

18:49

Default images

Kancelarija poverenice za zaštitu ravnopravnosti saopštila je da Petrušićeva neće pristati na ucene i pretnje.

Kako se ističe u saopštenju, napadi na instituciju poverenika predstavljaju pokušaj lične osvete zaposlenog koji je želeo da zaposli svoju prijateljicu, na šta Petrušićeva nije pristala.

"Tome su prethodile pretnje i ucene, a deo te osvete je prljava medijska kampanja", navodi se u saopštenju.

Medijska kampanja u jednom dnevnom tabloidu vodi se s ciljem da se uruši ugled, autoritet, kredibilitet i dosadašnji rad poverenice za zaštitu ravnopravnosti, saopštila je ta institucija.

"Efekti ovakve kampanje ugrožavaju jedno nezavisno telo koje u svom radu treba da bude oslobođeno svih uticaja i pritisaka i koje treba da doprinese izgradnji društva zasnovanog na ljudskim pravima i slobodnog od diskriminacije", navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, Petrušićeva nije pristala, niti će pristati na bilo kakve ucene i pretnje kojima se ugrožava lična bezbednost, jer se to protivi svemu onome u šta veruje i za šta se zalaže.

Rad poverenika za zaštitu ravnopravnosti u potpunosti je transparentan i dostupan javnosti, navodi se u saopštenju i dodaje da se sve informacije "o kojima neistinito i tendenciozno izveštava jedan dnevni tabloid" nalaze u godišnjim i drugim izveštajima koji se podnose po zakonu, kao i na sajtu poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Kancelarija poverenika za zaštitu ravnopravnosti saopštila je da su o tim pretnjama i ucenama obavešteni nadležni državni organi.

Pojedini mediji objavili su ranije da je poverenica zloupotrebila službeni položaj tako što je za renoviranje radnog prostora potrošila oko 166.000 evra, da je provela 18 dana u Australiji, Tasmaniji i Tajlandu i za to potrošila 20.000 evra i da pored mesečne plate iz kancelarije poverenika dobija dodatne prihode od predavanja koja drži na Pravnom fakultetu u Nišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: