Kalašnjikov u bolnici

Legendarni ruski konstruktor oružja Mihail Kalašnjikov nalazi se u bolnici. Njegov biograf je demantovao vest pojedinih medija da se nalazi na reanimaciji.

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.12.2012.

22:39

Default images

Zdravstveno stanje legendarnog ruskog konstruktora oružja Mihaila Kalašnjikova je zadovoljavajuće, izjavio je danas njegov biograf Aleksandar Užanov.

"Niko ne skriva da on ima problem. Međutim, da mu se pogoršava zdravlje - nije istina", rekao je Užanov, preneo je Itar-Tass.

Agencija Interfaks je prenela izjavu ministra zdravlja ruske republike Udmurtije Vladimira Muzlova da je Kalašnjikov "imao problem sa zdravljem", ali da je "sada stanje normalno".

Ranije danas agencija RIA Novosti prenela je izjavu pomoćnika legendarnog tvorca automatske puške “AK-47” Nikolaja Škljajeva da je 93-godišnji konstruktor oružja u bolnici.

"On je prošlog četvrtka bio na intenzivnoj nezi”, rekao je Škljajev, dodajući da mu se Kalašnjikov požalio na iscrpljenost. "Rekao mi je da ga ništa ne boli, ali da se oseća iscrpljeno".

Sin Kalašnjikova Viktor je rekao toj ruskoj agenciji da je njegov otac na planskom lekarskom pregledu.

"Njegovo zdravstveno stanje je normalno, on je smešten u bolnicu zbog planiranih pregleda, nije na intenzivnoj nezi”, rekao je Viktor Kalašnjikov.

RIA Novosti, pozivajući se na anonimni bolnički izvor, navodi da je Kalašnjikov po dolasku u bolnicu bio smešten na intenzivnu negu.

Itar-Tass podseća da Kalašnjikov predvodi najpoznatije kontruktore oružja u svetu i da njegov automat AK koriste sve snage bezbednosti u više od 100 zemalja.

Na osnovu AK-47 razrađeno je više od 500 modifikacija civilnih pušaka tipa "sajga" a danas se u mnogim jezicima sintagma "automat Kalašnjikova" ne prevodi, već se jednostavno kaže - "Kalashnikov", navodi agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: