"Nikolić prvo treba ići u Sarajevo"

Bakir Izetbegović kaže da dolaskom prvo u Banjaluku umesto u Sarajevo, predsednik Tomislav Nikolić šalje lošu poruku iako ta poseta ne narušava suverenitet BiH.

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.12.2012.

17:50

Default images

Izetbegović, član Predsedništva BiH, smatra da je Nikolić prvo trebalo da dođe u Sarajevo, kao glavni grad BiH. "Nije dobra politička poruka koju predsedik Srbije Tomislav Nikolić šalje, za sutra najavljenom, posetom Banjaluci, a ne Sarajevu kao glavnom gradu BiH“, rekao je Izetbegović agenciji Anadolija.

On je, doduše, kazao da je sutrašnji dolazak Nikolića u Banjaluku „uredno najavljen“ Ministarstvu spoljnih poslova BiH i ocenio da „ova poseta ne narušava suverenitet Bosne i Hercegovine“.

Ipak, smatra Izetbegović, za unapređenje odnosa između dveju zemalja bilo bi bolje da je predsednik Srbije došao prvo u Sarajevo, javila je Anadolija.

"Ali taj susret ne zavisi od nas, nego od gospodina Nikolića. Da bi nastavili da sarađujemo za dobrobit i Bosne i Hercegovine i Srbije, da bi zaustavljeni proces normalizacije odnosa u regiji ponovo oživeli, predsednik Nikolić treba da promeni retoriku i svoj stav prema događajima iz bliske prošlosti. On mora prestati da negira genocid u Srebrenici i da uvredljivo govori o BiH kao o „zemlji koja nestaje pred našim očima“, rekao je ovaj član Predsedništva BiH.

Izetbegović smatra da je to način da se Nikolić suštinski distancira od politike koja nikome nije donela ništa dobro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: