12 saslušanih zbog malverzacija

Tužilaštvo za organizovani kriminal završilo je večeras saslušanje 12 osumnjičenih za malverzacije prilikom otkupa sekundarnih sirovina.

Izvor: Beta

Utorak, 25.12.2012.

19:54

Default images

Tužilaštvo je naredilo sporovođenje istraga protiv svih uhapšenih, a za šestoro osumnjičenih je predložilo pritvor.

Pritvor je predložen za Boška Golubovića, Danijelu Jančić, Slobodana Žigića, Rajka Dimića, Vojislava Milutina i Vladimira Ivanovića.

Oni i još šest osoba - Svetlana Vuksanović, Gabrijel Stojković, Dragan Bijelić, Sandra Pletl, Olgica Kavgić i Bajko Petrović sumnjiče se za izvršili krivična dela poreske utaje, pranje novca, udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotreba službenog položaja.

Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni su od novembra 2010. do danas, "kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, na čijem se čelu nalazio Boško Golubović, osnovali više takozvanih fantomskih preduzeća koja su na osnovu falsifikovane dokumentacije iskazivala fiktivni otkup i prodaju sekundarnih sirovina".

Po osnovu neplaćanja poreza na dohodak građana i neosnovano prenetog poreza na dodatu vrednost sumnja se da su oštetili budžet Srbije za 500 miliona dinara, a za organizovanu kriminalnu grupu pribavili imovinsku korist od 180 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: