Kuršumlija: Štrajkaču pozlilo

Članu Ujedinjenih regiona Srbije Siniši Vacevu, koji dva dana štrajkuje glađu, večeras je pozlilo, pa su intervenisali lekari Doma zdravlja iz Kuršumlije.

Izvor: B92

Utorak, 25.12.2012.

21:59

Default images

Članovi Demokratske stranke (DS) i Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Velislav Milosavljević i Siniša Vacev od juče štrajkuju glađu u sali Skupštini opštine Kuršumlija zato što su otpušeni u skladu sa novom sistematizacijom.

Lekari su konstatovali da je štrajkač iscrpljen, ali da je njegovo zdravstveno stanje i dalje stabilno.

Štrajkače su večeras posetili predstavnici Opštinskih odbora DS i URS, članovi porodica i građani Kursumlije.

Lekar i medicinska sestra Hitne službe Doma zdravlja su na ulazu u zgradu opštine čekali petnaestak minuta, jer radnik obezbeđenja nije hteo da otključa ulazna vrata.

Lekar Rade Milenković je kazao radniku obezbeđenja da ima prijavu da je štrajkaču u toj zgradi pozlilo, i rekao mu da otključa vrata.

Radnik obezbeđenja se, međutim, povukao unutar zgrade i razgovarao mobilnim telefonom, naočigled ekipe Hitne pomoći, novinara i okupljenih građana.

Lekar je u više navrata lupao u zaključane rešetke dozivajući da je unutra pacijent kome treba lekarska pomoć. Tek posle petnaest minuta čuvar je otključao vrata.

Prilikom ulaska ekipe Hitne pomoći u skupštinsku salu, ušli su i novinari, predstavnici DS i URS-a, članovi porodica i građani.

Predstavnici te dve stranke kažu da su večeras došli da daju podršku štrajkačima. Siniša Vacev i Velislav Milosavljević počeli su štrajk glađu u ponedeljak, nakon sednice Skupštine opštine Kuršumlija.

Oni kažu da su ih radnici obezbeđenja odmah potom zaključali u salu opštine Kuršumlija kako im se ne bi pridružili drugi koji su otpušteni, kao i oni koji se nalaze na spisku za otkaz.

Opštinsko veće je nedavno donelo odluku o novoj sistematizaciji radnih mesta, kojom se predviđa da otkaz dobije 16 zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama, pod ingirencijom opštine.

Vacev i Milosavljević kažu da će nastaviti štrajk, sve do poništenja odluke o njihovom otpuštanju sa posla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: