Madrid: Bomba ispred javne kuće

Španska policija evakuisala je 300 osoba iz jedne od najvećih legalnih javnih kuća u zemlji, nakon što je ispred nje ostavljena eksplozivna naprava.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 24.12.2012.

16:48

Default images

Kako prenosi AP, policiju je alarmirao jedan od čuvara bordela u La Žunkeri, na granici sa Francuskom, kada su dva automobila u kojima su bili maskirani ljudi stala ispred zgrade.

Iz jednog od automobila izašao je maskirani muškarac sa oružjem u ruci, vičući da ostavlja vozilo sa bombom u prtljažniku, da bi odmah potom ušao u drugi automobil i nestao sa ostalima iz grupe.

Portparol regionalnog ministarstva unutrašnjih poslova kazao je da se slučaj dogodio u noći između subote i nedelje i da je policiji bilo potrebno nekoliko sati da deaktivira bombu.

Pripadnik obezbedjenja u bordelu Paradajs (Paradise) pozvao je kasno sinoć policiju, pošto su maskirani muškarci u dva automobila dojurili u bordel u La Žunkeri, na granici s Francuskom.

Iz jednog automobila izašao je muškarac mašući oružjem i vičući da je bomba u drugom vozilu. Potom su svi pobegli.

Jedan zvaničnik regionalne vlasti je rekao da je specijalnoj jedinici bilo potrebno nekoliko sati da deaktivira bombu, ali nije izneo detalje o njenoj veličini.

Bordelu Paradajs sa oko 200 zaposlenih, otvoren je pre dva meseca. Nalazi se nedaleko od španskog kraja tunela ispod Pirineja, koji spaja Španiju i Francusku.

Paradajs je u toj oblasti dobro poznat jer ima privatne ulaze za klijentelu koja zahteva diskreciju, a privlači i Špance i Francuze.

Lokalni mediji pišu da su početkom ovog meseca iz automobila u pokretu na Paradajs bačene dve male bombe od kojih jedna nije eksplodirala.

Mnogi od 3.000 stanovnika La Žunkere smatraju da su bombaški napadi dokaz da se bande bore za kontrolu javne kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: