SAD: Ubijeni vatrogasci na zadatku

Najmanje dva vatrogasca su ubijena, a dva su ranjena, kada su došli da ugase požar u američkom gradu Vebster, u saveznoj državi Njujork.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.12.2012.

16:09

Default images

Kako javljaju lokalni mediji, nepoznati napadač je pucao iz vatrenog oružja na vatrogasne ekipe, koje su pokušale da priđu kući koja gori u blizini jezera u tom gradu.

Policija je evakuisala ceo kvart, a vatrena stihija je u međuvremenu zahvatila još dve kuće i jedan automobil. Za napadačem se traga, saopštila je policija i dodala da više nema "aktivne oružane paljbe".

Mediji u SAD ističu da je ovo najnoviji od mnogih incidenata sa vatrenim oružjem i smrtnim posledicama, nakon što je zemlju potresao masakr u osnovnoj školi "Sendi Huk".

Javnost traži strože zakone, kazne i kontrolu naoružanja, a ima mnogo poziva na preispitivanje odnosa nacije prema vatrenom oružju. Podršku takvim inicijativama daje i predsednik SAD Barak Obama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: