Dačić: Ukloniti spomenik u Preševu

Ivica Dačić poziva lokalne vlasti u Preševu da sami uklone spomenik, podignut pripadnicima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe ili će biti srušen.

Izvor: B92

Subota, 22.12.2012.

14:51

Default images

"Neki kažu da ne smem da srušim spomenik koji su podigli onima koji su ubijali policajce. Ili sklonite sami ili će vam biti srušen, jer na svakom delu teritorije Srbije Vlada Srbije ima izvršnu vlast", poručio je Dačić.

On je na sednici Glavnog odbora SPS rekao da Albanci treba da se pitaju da li su spomenik izgradili da bi izgradili i loše nacionalne odnose.

Dačić je još jednom podvukao da lošim međunacionalnim odnosima nema mesta i naveo da u Vladi Srbije ima onih koji su predstavnici nacionalnih manjina, a da su vrata vlade i dalje otvorena za Savez vojvođanskih Mađara.

Krajem novembra u centru Preševa otkriven je spomenik pripadnicima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe. Na spomeniku piše da su ga podigli veterani Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca, a na njemu je 27 imena pripadnika OVPMB koji su poginuli u vreme oružanih sukoba sa jugoslovenskim snagama na jugu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: