Srušile se dve zgrade, 4 mrtvih

Četiri osobe su poginule, a sedam povređene kada su se tokom noći srušile dve zgrade u sicilijanskom gradu Palermu, javili su italijanski mediji.

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.12.2012.

17:25

Default images

Prema izjavama stanara, poslednji sprat jedne od zgrada nedavno je bespravno sagrađen.

Vatrogasci su počeli evakuaciju ljudi sa tog područja kasno sinoć, nekoliko minuta pre rušenja zgrada, a posle poziva zabrinutih građana koji su prijavili glasno škripanje višepratnica, prenela je agencija AFP.

"Kao da je bio zemljotres, zgrade su se srušile kao zamkovi od peska", preneo je list "Korijere dela sera" reči jednog od svedoka.

Iz ruševina su izvučena tela četiri osobe. Sedmoro je povređeno, od kojih troje teže.

"Oni su izgradili četvrti sprat, pretvarajući ravan krov u još po jedan stan", rekao je stanovnik srušenih višespratnica koji je živeo na trećem spratu jedne od zgrada, piše list "Republika".

Pukotine su počele da se pojavljuju u zgradi tokom gradnje. Šumovi su se pojačavali i konačno su stanovnici pozvali vatrogasnu brigadu, koja je odmah počela da prazni višespratnice. Nekoliko minuta kasnije, sve se srušilo, navodi AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: