Roba do 3,5 t slobodno na sever KiM

Sva neakcizna roba i akcizna roba do tri i po tone ima slobodan ulaz na Kosovo, ukoliko je predviđeno da ide na sever KiM, rekao je Dejan Pavićević.

Izvor: Beta

Utorak, 18.12.2012.

23:52

Default images

On kaže da je to dogovoreno u Briselu sa predstavnicima Prištine i dodao da taj sporazum stupa na snagu u četvrtak, 20. decembra, u 08:00 sati.

To je u skladu sa onim o čemu su se, kako je rekao, ranije dogovorili premijeri Ivica Dačić i Hašim Tači - "da se takav dogovor poštuje dok ne počnu dalji razgovori o nekom trajnom rešenju podele carinskih prihoda".

Pavićević je dodao da se time poštuju uveravanja koje je Vlada Srbije davala građanima, a to je da "ukoliko se taj dogovor ne bude poštovao, i ukoliko bude carinjena neakcizna i akcizna roba do tri i po tone, koja je namenjena za sever Kosova, onda će taj sporazum biti suspendovan".

On je kazao da je danas u Briselu s prištinskom stranom dogovoreno i da se "dokumenta koja prate robu kopiraju samo u svrhu vođenja statističkih podataka i to kopiranje neće praviti nikakve probleme".

Pavićević je ponovio da su ta rešenja u skladu s dogovorima Dačića i Tačija, kao i da je dogovoreno da sva roba koja ide na sever Kosova neće biti podvrgnuta nikakvom carinskom postupku.

Dačić je ranije najavio da će januara biti nova runda pregovora u kojoj bi trebalo da učestvuju on, Tačiji i visoka predstavnica EU Ketrin Ešton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: