Mišković ostaje u pritvoru

Vanraspravno veće Specijalnog suda odbilo žalbe na rešenje o pritvoru vlasnicima Delte i Nibensa Miroslavu Miškoviću i Milu Đuraškoviću, kao i Marku Miškoviću.

Izvor: RTS, Tanjug

Utorak, 18.12.2012.

14:57

Default images

Portparolka suda Maja Kovačević izjavila je da je veće odbilo i žalbe još četvorice osumnjičenih i potvrdilo odluku kojom im je sudija za prethodni postupak u petak rano ujutru odredio pritvor do 30 dana. Trojica osumnjičenih se brane sa slobode.

Miroslav Mišković, njegov sin Marko, Milo Đurašković i još sedam osumnjičenih uhapšeni su 12. decembra zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra.

Prema navodima krivične prijave, Miškovići i Milo Đurašković su u periodu od 2005. do 2010. godine kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i kao suvlasnici u drugim putarskim preduzećima - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Sremput", "Bačkaput" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i prisvojili imovinu u vrednosti oko dve milijarde i 870 miliona dinara.

Zajednički posao Miškovića i Đuraškovića započet je tokom 2005. godine kupovinom PZP "Beograd", koju je sa 23 miliona evra finansirao Miroslav Mišković i njegova kompanija "Hemslejd".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: