Sneg počeo da otežava saobraćaj

Sneg otežava saobraćaj na putevima u regionima Loznice, Požege i Kopaonika. Saobraćaj u Novoj Varoši, koju je zahvatila jača vejavica, za sada bez zastoja.

Izvor: Beta

Utorak, 18.12.2012.

14:36

Default images

Slabije pada sneg u centralnim i zapadnim krajevima zemlje, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Snežne padavine se tokom večeri očekuju i u ostalim krajevima Srbije, pa se vozačima savetuje kranje oprezna vožnja, uz obaveznu kompletnu zimsku opremu. Takođe, magla smanjuje vidljivost i još više usporava saobraćaj na području Crnog vrha, kod Bora.

Na kolovozu deonice magistralnog puta prema Novoj Varoši i Zlatiboru ima ugaženog snega. Ekipe putara su na terenu, a vozačima se preporučuje maksimalan oprez, posebno od Bistrice do Borove Glave.

Na državnim putevima prvog prioriteta kolovozi su mestimično vlažni, saobraćaj se za sada obavlja bez većih problema, a na ostalim putnim pravcima prvog i drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima.

Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Čačka, Zaječara, Ivanjice, Kolubare i Beograda.

Na celom području Banata saobraćaj je usporeniji zbog zaostalog snega. Ujutro i uveče moguća je poledica, a saobraćaj je još višeo otežan zbog snežnih nanosa na putevima u opštini Kovačica.

Zabrana saobraćaja za šlepere i kamione s prikolicom važi na putnim pravcima na kojima je za ostale kategorije vozila obavezna zimska oprema.
To su pravci Valjevo-Debelo Brdo, Vladičin Han - Strazimirovci (granični prelaz), Jošanička Banja - Kopaonik, Valjevo-Povlenska Kosa, Kopaonik-Jaram, Kraljevo - Goč, Mitrova reka - Golija (Odvraćenica), Raška - Kuti - Odvraćenica - Novi Pazar - Rajetiće.

Od 13 časova je prestala zabrana saobraćaja kamionima s prikolicom i šleperima na putnim pravcima Užice-Mokra Gora, GP Kotroman, Sušica-Borova Glava, preko Zlatibora.

Na pojedinim deonicama ima odrona, a na graničnim prelazima putnička vozila se zadržavaju do 30 minuta.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirana je 91 saobraćajna nezgoda, dok je 31 osoba teže i lakše povređena.

U Beogradu je zabeleženo 60 nezgoda, a 13 osoba je povređeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: