Pakistan: 17 stradalih u eksploziji

Broj mrtvih u eksploziji na autobuskoj stanici u pakistanskom gradu Džamrudu popeo se na 17, a tragediju je izazvao automobil-bomba, kažu zvaničnici Pakistana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2012.

22:15

Default images

Među sedamnaestoro mrtvih su petoro dečaka i dve žene, rečeno je u bolnici grada Džamruda, koji se nalazi blizu granice sa Avganistanom.

Automobil bomba je odleteo u vazduh kraj ženskog odeljka autobuske stanice, u blizini kancelarije jednog od najviših političkih zvaničnika tribalnog regiona Kajber. Nedaleko odatle je bila pijaca puna ljudi.

Mala bela kola parkirala su se na sred druma, blokirajući saobraćaj a onda su odletela u vazduh, rekao je jedan od očevidaca.

U eksploziji je povređeno najmanje 44 ljudi, a oštećeno je desetak vozila i petnaestak prodavnica.

Nije jasno da li je na meti bila zvaničnikova kancelarija, a još niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Plemenski okruzi na severozapadu Pakisrana smatraju se uporištima talibanskih pobunjenika i grupa povezanih sa Al-Kaidom i u njima veliki broj ljudi biva ubijen.

Tamo takođe često dejstvuju američke bespilotne letelice.

Nova eksplozija dogodila se nakon krvavog vikenda u Pešavaru, velikom gradu za severozapadu Pakistana na ulazu u plemenske zone.

Pakistanski talibani preuzeli su odgovornost za napad na aerodromu u Pešavaru u subotu uveče u kojem je ubijeno pet ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: