Slučaj Sanader: Svedoku pretili

Na suđenju Sanaderu u slučaju Fimi medija danas svedočio Damir Mihanović koji je prvi javno progovorio o aferi - i dobio upozorenje da se uzdrži od izjava.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 17.12.2012.

23:33

Default images

Mihanović je, inače, nekadašnji član uprave "Kroacija osiguranja".

Mihanović je pred zagrebačkim Županijskim sudom izjavio da je u javnosti progovorio nakon anonimnih telefonskih pretnji, a da ga je nakon gostovanja u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u 2" nazvao njegov tadašnji šef Hrvoje Vojković i preneo mu poruku tadašnje premijerke Jadranke Kosor da se uzdrži od izjava, jer će se ona "pozabaviti njim".

Nakon tri iskaza koja je dao u USKOK-u i nekoliko medijskih istupa, Mihanović je danas i pred sudskim većem ispričao kako je s još 14 ili 15 čelnika javnih institucija i preduzeća, koji su svi bili članovi HDZ-a, prisustvovao sastanku u vladi u aprila 2007. na kojem im je Sanader poručio da izborna godina i da bi mogli pomoć vladi i stranci.

Na pitanje Sanaderovog advokata Jadranke Sloković kako to da u svojim iskazima do sada nije rekao neke pojedinosti o aferi "Fimi medija", već naknadno, odgovorio je da je "pre mislio kako je reč o marginalnim stvarima", kao i da mu je Sanaderov advokatski tim sugerisao da "suzi iskaz", prenosi agencija Hina.

"Ovo je skandal. To je bezočna i notorna laž", pobunila se Sloković na šta ju je Mihanović podsetio da ga je, kako tvrdi, prilikom dva slučajna susreta na Cvetnom trgu u proleće ove godine i u jednom restoranu zamolila da "suzi iskaz".

To ga je, dodao je on, iziritiralo pa je odlučio da se prisetiti i ostalih pojedinosti vezanih za aferu i na kraju svedočenja potvrdio da mu uoči današnjeg pretresa "niko nije sugerisao šta treba da kaže ", kao i da se "zbog svega ukupno puno napatio".

Suđenje se nastavlja sutra ispitivanjem novih svedoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: