Žalba na pritvor Miškoviću

Branilac Miroslava Miškovića advokat Zdenko Tomanović rekao je da je uložio žalbu na rešenje sudije kojim je njegovom branjeniku određen pritvor do 30 dana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2012.

11:08

Default images

Žalbom traži da se rešenje ukine i da se Mišković pusti da se brani sa slobode.

O žalbi na rešenje odluku donosi krivično vanpretresno veće suda u zakonskom roku od 48 sati, izjavila je za B92 portparol suda Maja Kovačević.

"Po odluci nadležnog sudije koji mu je odredio pritvor, taj se pritvor teoretski može produžavati do četiri meseca. Preko tog roka teoretski može ga razmatrati vanraspravno veće Apelacionog suda, tako da u istrazi pritvor ne može trajati duže od 6 meseci, što znači da će u tom roku trajanja pritvora Tužilaštvo verovatno, ako bude materijala, podići optužnicu", kazača je Kovačević.

A u očekivanju odluke, jedan od najmoćnijih i najbogatijih građana ove zemlje boravi u zatvoru, gde s jednim cimerom deli ćeliju od 10 kvadrata.

Saslušanja počinju uskoro

Kada je reč o saslušavanjima prvih svedoka u istrazi protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i još devet osumnjičenih za malverzacije sa putarskim preduzećima, ona će, prema rečima tužioca za organizovani kriminal početi narednih dana, odnosno čim se odluči o žalbama koje su podnete na rešenja o određivanju pritvora osumnjičenim.

On je objasnio da Tužilaštvo mora da sačeka da se spisi predmeta iz suda, koji odlučuje o žalbama, vrate tužilaštvo, napominjući da rok za izjavljivanje tih žalbi ističe danas, a rok za donošenje odluke povodom žalbi je 48 sati.

Radisavljević je napomenuo da je Tužilaštvo predvidelo da za početak sasluša više od deset svedoka direktno povezanih sa događajima za koje se terete osumnjičeni, a da će dalje iz njihovih iskaza proceniti potrebu za saslusanjem i drugih lica.

Podsetimo, vlasnik "Delta holdinga", njegov sin Marko Mišković, vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković i još sedam osumnjičenih uhapšeni su 12. decembra zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i protiv svih 10 će biti sprovedena istraga. Pritvor je, pored bojice Miškovića, određen i Đuraškoviću i još četvorici njihovih saradnika.

Bogdan Pušić, šef radne grupe za ispitivanje privatizacija je rekao da je Miroslav Mišković do sada na saslušanju rekao da je nekim političarima davao novac, ali nije pominjao imena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: