Dinkić: Mišković mi ništa nije dao

Ministar finansija Mlađan Dinkić kaže da su svi važni političari u Srbiji razgovarali sa Miroslavom Miškovićem, ali da njemu on nikada ništa nije dao.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2012.

10:03

Default images

Gostujući u "Kažiprstu" na B92 Dinkić je dodao i da veruje da će istraga o tome kojim je to političarima Mišković davao novac ići do kraja.

"Mislim da su svi političari koji su nešto značili, od Đinđića do Nikolića, razgovarali s Miškovićem, pa i ja. To mi je u opisu posla, ali mi ništa nije tražio niti dao... Kako se ponašao prema drugim ne znam", rekao je Dinkić.

Lider URS-a je istakao da, dok je on bio na funkcijama, "Mišković nije ništa niti tražio od njega i njegovih saradanika, niti je imao bilo kakvu priviliegiju ili nešto dobio".

"Svi su imali prilike da razgovaraju sa Miškovićem, uključujući i mene, meni je to bilo u opisu posla, ja razgovaram i sa zanatlijama i sa malim preduzetnicima i sa velikim. Meni nikada ništa nije dao, niti mi je išta tražio. Kako se ponašao prema drugima ne znam", kazao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, svima je u interesu da se "slučaj sa Miškovićem" što pre okonča, jer kako kaže, pravda mora da ima punu slobodu.

"Važno je da se ovaj slučaj sudski okonča i da ne ostane sve na medijskim aferama", istakao je Dinkić. Komentarišući navode u javnosti o tome da su pojedini političari i funkcioneri sarađivali i dobijali sredstva od Miškovića, Dinkić je rekao da ima u vidu to da je i on bio žrtva tračeva i neistina, pa ne želi da veruje u te priče bez potpunih dokaza.

"Istražni organi treba da rade svoj posao i da se vidi šta je istina, a šta je laž. Nikada niko - ni strani faktor, niti domaći faktor nije mogao da utiče na rad vlade", istakao je Dinkić.

Dinkić tvrdi da nije imao veze sa spornim privatizacijama s kojima se Mišković povezuje, pošto su se dešavale dok je on bio guverner Narodne banke Srbije i dok je tim resorom rukovodila Demokratska stranka Srbije.

Komentarišući odnos s koalicionim partnerima, Dinkić je istakao da je njegova saradnja s prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem odlična i da je promenio mišljenje, jer Srpska napredna stranka nema nikakve veze sa Srpskom radikalnom strankom.

Dinkić je istakao da su bivši koalicioni partneri iz Demokratske stranke pokušali da unište njegovu stranku i njega. Prvenstveno Boris Tadić.
Dinkić je napomenuo da je i sam bio iznenađen razvojem situacije pri formiranju nove vlade i da ne bi verovao u ovakav ishod da ga je neko to pitao pre jedne godine. On je dodao da je ova vlada kompaktna i da dobro kordinira rad, kao i da je akcenat na rešavanju tri problema - pravosuđe, posao i Evropa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

233 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: