I region ispituje poslove Miškovića

Problemi Miroslava Miškovića možda se neće završiti na granicama Srbije jer iz regiona stižu najave da bi njegovo poslovanje moglo i tamo da se ispita.

Izvor: B92

Nedelja, 16.12.2012.

17:01

Default images

Najbogatiji biznismen iz Srbije svoje poslovanje širio je u gotovo sve bivše jugoslovenske republike gde je bio rado viđen gost.

Aleksandar Vučić od njega očekuje da otkrije koga je sve od domaćih političara finansirao tokom prethodne dve decenije.

Mišković je nekada je u Bosni dočekivan na najvišem nivou, a sada Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu nalaže ispitivanje "sumnjivih radnji" Delte u privatizaciji preduzeća "Standard".

Mišković je svečano priman i u Crnoj Gori - tamošnja vlast pozdravila je akciju suseda u zajedničkom regionalnom cilju - borbi protiv korupcije. Tamošnje tužilaštvo ipak nema sličan postupak.

"Nemamo podatke koji bi nam nametnuli potrebu da u tom smislu proveravamo. Ali ako se pojavi bilo kakva potreba, Tužilaštvo će reagovati kao što to čini uvek u sličnim situacijama", rekla je vrhovna tužiteljka Crne Gore Ranka Čarapić.

Očekivanja od Miroslava Miškovića i u Srbiji su velika - Aleksandar Vučić od njega očekuje da otkrije ono što je Vučić obelodanio.

"Važno bi bilo da saznamo koga je sve finansirao. Mislim da to i nije prevelika tajna, bar za 20 političara. Ali to što imate saznanja ne znači da imate dokaze. I zato bi bilo dobro da to kaže on ili neko ko je zajedno s njim ili u njegovo ime to činio. Ne mogu to da garantujem, ali se nadamo da će se to dogoditi. Uostalom, Mišković je policiji, pre zvaničnog saslušanja u Tužilaštvu, govorio o svojoj moći, o tome koliko, kako i na koji način je mnoge pomagao pa bi bilo dobro da to uradi i u zvaničnom delu", navodi Vučić.

Vučić potvrđuje i da su ljudi i iz njegovog okruženja, a i iz drugih stranaka urgirali za Miroslava Miškovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: