Milka Forcan u UO pozorišta

Dan nakon privođenja Miroslava Miškovića, Vlada imenovala Milku Forcan za člana UO Narodnog pozorišta. Forcanova za B92: U UO sam pozvana pre dva i po meseca.

Izvor: B92, "Pištaljka"

Subota, 15.12.2012.

11:25

Default images

Bivša potpredsednica Delte Milka Forcan potvrdila je za B92 da je izabrana na tu funkciju, ali i da je pozvana da uđe u Upravni odbor pre dva i po meseca, i da je odmah i pristala da bude u tom telu, kako bi pomogla nacionalnom teatru.

Milka Forcan dodaje da je svako povezivanje njenog izbora u članstvo UO Narodnog pozorišta sa hapšenjem Miškovića sramno i zlonamerno.

Prema pisanju antikorupcijskog sajta "Pištaljka", samo dan nakon privođenja Miroslava Miškovića, bivša potpredsednica Delte Milka Forcan, odlukom Vlade, imenovana je za člana Upravnog odbora Narodnog pozorišta.

Istim rešenjem, koje je potpisao premijer Ivica Dačić, za predsednika UO imenovan je dramaturg Radoslav Pavlović, savetnik predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Za ostale članove UO Narodnog pozorišta imenovani su Aleksandar Obradović za koga je navedeno da je "master ekonomista, viši stručni saradnik šefa kabineta Kancelarije predsednika Republike", reditelj Živorad Ajdačić, suvlasnik kompanije za distribuciju boja i lakova "Ehom" Jovo Milošević, glumica Nadežda Blam i solista opere Ljubodrag Begović, dodaje "Pištaljka".

Uz ime Milke Forcan, Vlada je navela da je diplomirani ekonomista i direktor firme "Form Komjunikejšn " iz Beograda. Prema podacima Agencije za privredne registre, ta firma je u vlasništvu istoimene ofšor kompanije registrovane u američkoj državi Delaver, a Forcanova je podnosila sva dokumenta za promenu statusa tako da se može pretpostaviti da nije samo direktor već i vlasnik, piše dalje "Pištaljka".

Taj sajt podseća da je Milka Forcan u Delta holdingu radila od 1992. do 2010. godine, a od 2003. do 2008. bila je potpredsednica te kompanije, upravo u vreme kada su se desile sporne privatizacije zbog kojih je priveden Mišković.

Javnosti je ostalo nepoznato zašto su Forcanova i Mišković prekinuli saradnju, sem što su tužili jedno drugo zbog vlasništva nad Jugohemijom i Maksijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

184 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: